Home > Community > Forums > PCB Design > Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0)

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) 

Last post Thu, Aug 15 2013 10:05 PM by ScottCad. 25 replies.
Started by archive 23 Oct 2007 08:29 AM. Topic has 25 replies and 11630 views
Page 1 of 2 (26 items) 1 2 Next >
Sort Posts:
  • Tue, Oct 23 2007 8:29 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    Hi!

    My company recently bought a license of PCB Designer that includes the Capture and the Allegro PCB Designer.

    My problem is that I'm trying to generate the 3 output files for the PCB Designer, in the PCB Editor tab of the Netlist command in Capture...when I enter the Setup dialog and select the configuration file, I press Edit and then an error message box arises telling me that "O parâmetro é incorrect" (in english, something like "The parameter is incorrect"). Then nothing happens :(

    I've already worked a lot with Orcad Layout and never got this kind of problem and that makes me wonder if it isn't just a matter related to my license.

    Any ideas?

    Thanks.


    Originally posted in cdnusers.org by speeder
    • Post Points: 20
  • Tue, Oct 23 2007 9:46 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply


    Hi,

    My first question would be ..why are you trying to edit the configuration file ?

    It is actually ,only a mapping file that is used to pass properties back and forth between Capture and Allegro PCB Editor.

    If you have have previously generated a netlist , the configuration file you used is listed.

    If not, by default ,latest *.CFG file in your design directory is used. If there is no configuration file in your design directory, the default will be use the ALLEGRO.CFG file that was installed with Capture.

    My suggestion would be... do not edit the configuration file and use the default *.cfg file while the netlist is being generated.

    Regards,
    Prajakta.




    Originally posted in cdnusers.org by psj
    • Post Points: 0
  • Wed, Oct 24 2007 1:28 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    Thanks for your feedback,

    Actually I'm not trying to edit the .cfg file. I just pressed the Setup button to see if the .cfg was selected, because the 3 netlist files weren't (and aren't) being generated.

    At home I have the 15.2 version and no trouble happens when I try to generate the netlist files...


    Originally posted in cdnusers.org by speeder
    • Post Points: 0
  • Wed, Oct 24 2007 2:14 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply


    Hello ,

    Can you just elaborate, what error message you get ,when you are trying to generate the netlist files ( message in your session log )

    or are you getting the same message that you have mentioned in your earlier post ?("The parameter is incorrect )

    Regards,
    Prajakta.


    Originally posted in cdnusers.org by psj
    • Post Points: 0
  • Wed, Oct 24 2007 4:36 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    Hi again,

    I'm still getting the same messagem when I try to edit the default allegro.cfg file. The weird thing is that in the session log there is no error message.

    The technical support told me to reinstall the software. However I'm not sure it will solve the problem...

    Thanks for the replies
    speeder.


    Originally posted in cdnusers.org by speeder
    • Post Points: 0
  • Tue, Dec 4 2007 10:41 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    Why are you messing with the .CFG that is not your issue, your problem is that the netlist generator is not seeing your design. make sure your design is setup as per the tutorial and try agian if this doesn't generate a log message then look to see that you have setup the lisence manager correctly. If you can't find the problem than reload the package as stated above.


    Originally posted in cdnusers.org by Gun_metal
    • Post Points: 0
  • Wed, Dec 5 2007 1:13 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    The problem was actually about the .cfg file...The thing is that this OS is Windows Vista (I hate it by the way) and so it has different default properties about files than XP. What happened was that PCB Editor couldn't read from that file. Changing them solved the issue.

    Thanks for the concert btw :)


    Originally posted in cdnusers.org by speeder
    • Post Points: 0
  • Wed, Dec 5 2007 1:13 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    The problem was actually about the .cfg file...The thing is that this OS is Windows Vista (I hate it by the way) and so it has different default properties about files than XP. What happened was that PCB Editor couldn't read from that file. Changing them solved the issue.

    Thanks for the concern btw :)


    Originally posted in cdnusers.org by speeder
    • Post Points: 0
  • Thu, Dec 6 2007 6:41 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    Hi
    This problem is related to the security settings in Vista. If you run in admin mode the netlist will generate.
    Regards
    BillZ
    EMA Design Automation


    Originally posted in cdnusers.org by BillZ_EMA
    • Post Points: 20
  • Thu, Jun 9 2011 11:21 AM

    • mvonahnen
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Aug 27 2008
    • Posts 131
    • Points 2,435
    Re: RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

     I have a similar issue with SPB16.3.  My install was working, but now will not netlist for Allegro.  I have reinstalled it twice, including the latest Hotfix I have.  There is no output in the Session window when I try to run it and all of the configuration fields get cleared every time I start it.

    I can select the .cfg file, but when I try to edit it, I get error ORPXLL~1 (The parameter is incorrect). I can't tell if an .exe file got correupted or what, but I can generate netlists for other file formats, which by the way, does me no good.

    • Post Points: 35
  • Fri, Jun 10 2011 1:41 AM

    • utpalb
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Aug 5 2010
    • Noida, Uttar Pradesh
    • Posts 4
    • Points 50
    Re: RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    You may try running the following TCL command form the Capture command prompt and check if that solves the problem.

    DboTclHelper_ReRegisterOrCADPlugins

     

    To run this command you need to install ISR # 28 or latter version.

     Regards

    Utpal

     

    • Post Points: 20
  • Fri, Jun 10 2011 6:56 AM

    • mvonahnen
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Aug 27 2008
    • Posts 131
    • Points 2,435
    Re: RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

     When you sayCapture "command prompt", is this the session window?

    • Post Points: 5
  • Fri, Jun 10 2011 6:57 AM

    • mvonahnen
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Aug 27 2008
    • Posts 131
    • Points 2,435
    Re: RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

     Never mind, I found the command window.

    • Post Points: 5
  • Fri, Jun 10 2011 7:00 AM

    • mvonahnen
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Aug 27 2008
    • Posts 131
    • Points 2,435
    Re: RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

     I found the command window, but this did not fix the issue.

    • Post Points: 35
  • Fri, Jun 10 2011 7:25 AM

    • steve
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 18 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,181
    • Points 19,230
    Re: RE: Can't generate netlist for pcb editor (allegro 16.0) Reply

    Have you tried running Capture as an administrator (RMB the icon - run as administrator), create a netlist, then close and launch capture as you would normally. This issue is normally down to the components being required to be registered and Windows 7 / Vista stop this from happening unless you are admin....

    • Post Points: 20
Page 1 of 2 (26 items) 1 2 Next >
Sort Posts:
Started by archive at 23 Oct 2007 08:29 AM. Topic has 25 replies.