Home > Community > Forums > PCB Design > 15.7 NC Drill Legend not working on some computers

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 15.7 NC Drill Legend not working on some computers 

Last post Thu, Dec 7 2006 4:01 AM by archive. 4 replies.
Started by archive 07 Dec 2006 04:01 AM. Topic has 4 replies and 819 views
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
  • Thu, Dec 7 2006 4:01 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    15.7 NC Drill Legend not working on some computers Reply

    Hi..

    We have a number of users running 15.7 but some are experiencing the following skill error when trying to add a drill legend..

    E- *Error* fprintf: argument #1 should be an I/O port (type template = "ptg") - nil

    I am aware from other posts that we as the user should not see this type of message but if it helps to find a cure then fine.

    The users who can run a drill legend and receive a table on the drawing also get this message although all looks fine!

    E- *Error* _ncLegendCancel: too few arguments (1 expected, 0 given) - nil

    Any ideas especially with the first part?

    Thanks


    Originally posted in cdnusers.org by Morkycat
    • Post Points: 0
  • Thu, Dec 7 2006 6:12 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: 15.7 NC Drill Legend not working on some computers Reply

    Is your drill path statement correct including . and ..

    set ncdpath = . .. /share/local/pcb/nclegend /share/pcb/text/nclegend

    do you have a site env which may not contain the reference to the current directory ( . )

    set SKILLPATH = . $CDS_SITE/pcb/skill



    Originally posted in cdnusers.org by Trykon
    • Post Points: 0
  • Mon, Dec 11 2006 8:40 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: 15.7 NC Drill Legend not working on some computers Reply

    Thanks for this but I have checked and all is correct!

    Any other ideas?

    Do you know if there is a directory that a temporary file is placed in to when running nclegend?


    Originally posted in cdnusers.org by Morkycat
    • Post Points: 0
  • Mon, Dec 11 2006 11:55 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: 15.7 NC Drill Legend not working on some computers Reply

    set tmp = C:\temp
    set temp = C:\temp


    Originally posted in cdnusers.org by Trykon
    • Post Points: 0
  • Tue, Dec 12 2006 9:47 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: 15.7 NC Drill Legend not working on some computers Reply

    I had a similar problem with drill legends not being generated when I updated to 15.7 from 15.5.1.
    Double check that all paths point to 15.7 files and not any legacy files in your env / set files.

    If these machines have ONLY been running 15.7, then I don't know what to do.

    I DO consider this a bug between 15.5 and 15.7 because of formatting changes, etc. (possibly).

    Greg


    Originally posted in cdnusers.org by siriusbliss
    • Post Points: 0
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
Started by archive at 07 Dec 2006 04:01 AM. Topic has 4 replies.