Home > Community > Forums > PCB Design > testprep parameter question

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 testprep parameter question 

Last post Tue, Apr 11 2006 3:02 PM by archive. 8 replies.
Started by archive 11 Apr 2006 03:02 PM. Topic has 8 replies and 1116 views
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts:
  • Tue, Apr 11 2006 3:02 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    testprep parameter question Reply

    In Allegro 15.2 I had this test thru via V30C16D.

    I would like to use this same via as a test point in 15.5.1 but I don't know how to set it up.
    Can someone help me with this?
    Thanks,

    Mihai


    Originally posted in cdnusers.org by mihaii
    • Post Points: 0
  • Tue, Apr 11 2006 3:11 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    Manufacture->TestPrep->Automatic->Parameters->Padstack Selections

    G'Day,


    Originally posted in cdnusers.org by Randy R.
    • Post Points: 0
  • Tue, Apr 11 2006 3:54 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    I have made this change.
    But when I try to go Testprep manual -> Add I get this message.
    E- Can't create probe: Pad Too Small


    Originally posted in cdnusers.org by mihaii
    • Post Points: 0
  • Tue, Apr 11 2006 3:58 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    Check your "Min pad size" in the "General Parameters" tab.


    Originally posted in cdnusers.org by Randy R.
    • Post Points: 0
  • Tue, Apr 11 2006 4:22 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    I have changed the min pad size to 0.0 just like in 15.2.
    When I try to manually add a test point now it creates a test point, but does not replace the via with the right via that I assigned in the Tesprep Param->Padstack Selections.


    Originally posted in cdnusers.org by mihaii
    • Post Points: 0
  • Tue, Apr 11 2006 4:48 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    At the bottom of the Padstack Selections tab, click on the "Load new existing vias" button.  If you get multiple lines that you don't need, right-click on the line and select "Delete".  Then check the "Replace vias" box, then enter the "BOTTOM Side Replacement", then check the "Enable" box.


    Originally posted in cdnusers.org by Randy R.
    • Post Points: 0
  • Wed, Apr 12 2006 8:59 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    Your suggestions worked up till "Enable".
    It will not let me enable the new via, and every time I get to the padstack selection window the bottom window is always empty.


    Originally posted in cdnusers.org by mihaii
    • Post Points: 0
  • Wed, Apr 12 2006 9:17 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    You can't "Enable" until you fill in the "Bottom Side Replacement".  Also, the existing via should be what you're using as non-testpoint vias and the Bottom Side Replacement should be your testpoint via (two different padstacks).  Therefore, your row in the bottom section will have two different padstacks listed.


    Originally posted in cdnusers.org by Randy R.
    • Post Points: 0
  • Wed, Apr 12 2006 10:25 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: testprep parameter question Reply

    Randy,

    You're a genious man.
    I finally got this stupid tespoint add going.  It seemed so easy in 15.2 and so complicated in 15.5.1.
    Thank you again.

    Mihai


    Originally posted in cdnusers.org by mihaii
    • Post Points: 0
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts:
Started by archive at 11 Apr 2006 03:02 PM. Topic has 8 replies.