Home > Community > Forums > PCB Design > Symbols not found?

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Symbols not found? 

Last post Mon, Jul 14 2014 9:05 AM by StStark. 2 replies.
Started by StStark 11 Jul 2014 01:16 PM. Topic has 2 replies and 562 views
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
  • Fri, Jul 11 2014 1:16 PM

    • StStark
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jun 10 2014
    • Posts 13
    • Points 125
    Symbols not found? Reply

    Hi everyone,

    So I'm importing my netlist from Orcad Capture to Allegro PCB Editor and when I do Import -> Logic I get 13 warnings that read like: 

    #1 WARNING(SPMHNI-192): Device/Symbol check warning detected. [help] WARNING(SPMHNI-194): Symbol 'C0603_SMD' for device 'CAPACITOR NON-POL/SM_0603_C0603' not found in PSMPATH or must be "dbdoctor"ed

    Now I've gone to Setup -> User Preferences -> Paths -> Library and set my psmpath and padpath to where the symbols and pads are stored. Is there something else I need to do? 

    The rest of my design files are in a different folder than my symbols since my symbol library is large. Is that ok?

    When I try to go Place -> Manually and select a part that didn't have an error nothing gets placed on the board either!

    What am I missing here? 

    Any help would be greatly appreciated!

    • Post Points: 20
  • Sat, Jul 12 2014 3:14 AM

    • PRASH36
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Tue, Apr 3 2012
    • BANGLORE, Karnataka
    • Posts 39
    • Points 855
    Re: Symbols not found? Reply

     Hi

    Open the symbol which you are not  able to import and follow the bellow step.

    File-->Create symbol

    Select your psm path  and save it.

    I hope this may help you,Thanks

     

     

    • Post Points: 20
  • Mon, Jul 14 2014 9:05 AM

    • StStark
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jun 10 2014
    • Posts 13
    • Points 125
    Re: Symbols not found? Reply

     Hi Prash,

     Thanks for your suggestion! This did help in that when I tried to recreate the symbol this way it brought up the log file that showed an error in creating the psm file. I had accidentally made an extra pin outside of the viewing window! A silly mistake but after removing it the file created just fine! 

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
Started by StStark at 11 Jul 2014 01:16 PM. Topic has 2 replies.