Home > Community > Forums > Feedback, Suggestions, and Questions > Unable to get expected output

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Unable to get expected output 

Last post Fri, Jul 4 2014 7:47 AM by pradeepkumar M. 5 replies.
Started by pradeepkumar M 17 Jun 2014 11:52 PM. Topic has 5 replies and 171 views
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
  • Tue, Jun 17 2014 11:52 PM

    Unable to get expected output Reply

    i am unable to get expected output for forward converter circuit of attached doc, becoz of transformer modeling(2 primaries and 1secodary) can anyone help me to model the transfomer.

    I tried to create model from pspice modelling app available in latest release but iam not getting output,thank you in advance. 

    • Post Points: 20
  • Fri, Jun 20 2014 1:39 AM

    • oldmouldy
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Jul 15 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,408
    • Points 24,030
    Re: Unable to get expected output Reply

    It could be the transformer model but I don't think that is the issue. I get about 15V "steady state" output with a Kbreak as the core, I dropped the filter capacitor value to uF, rather than mF to speed up the simulation getting to a stable output. (If you use mF I estimate the some secins of simulation run time will be required, rather than mS) Can you archive the project, File>Archive Project, create a single ZIP of the project and post the resulting file so that the actual data can be checked?

    • Post Points: 20
  • Mon, Jun 23 2014 5:47 AM

    Re: Unable to get expected output Reply

    Thank you for reply , i have attached the project which i simulated .

    can you provide the circuit snapshot for which you are getting the output of 15v as a reference for me. 

    • Post Points: 20
  • Tue, Jun 24 2014 1:31 AM

    • oldmouldy
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Jul 15 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,408
    • Points 24,030
    Re: Unable to get expected output Reply

     This seems OK with standard components, I suggest that you check you transformer parameters. See attached.

    • Post Points: 20
  • Tue, Jun 24 2014 4:53 AM

    Re: Unable to get expected output Reply

     

    Thank you.

     

     

     

    • Post Points: 5
  • Fri, Jul 4 2014 7:47 AM

    Re: Unable to get expected output Reply

    hello ,

    Can i attach the values which are given in the txt file to Kbreak & inductor components in the previous ckt,

    which you have given as reference to me ? 

    thanks in Advance 

     

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
Started by pradeepkumar M at 17 Jun 2014 11:52 PM. Topic has 5 replies.