Home > Community > Forums > RF Design > Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..."

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." 

Last post Wed, Jun 4 2014 7:43 PM by xxgenerall. 7 replies.
Started by xxgenerall 04 Jun 2014 05:40 AM. Topic has 7 replies and 2053 views
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts:
  • Wed, Jun 4 2014 5:40 AM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    Hi Mr. Beckett,

    Following your advice, I tried the bit vsource to generate a bit flow. However, an error came up.

    Here is my simulation circuit.


    • Post Points: 5
  • Wed, Jun 4 2014 5:47 AM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    Error Message is as below.


    • Post Points: 5
  • Wed, Jun 4 2014 5:54 AM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    The vsource was set up like this.

     


    • Post Points: 5
  • Wed, Jun 4 2014 6:00 AM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    Netlist of the circuit is as below.


    • Post Points: 5
  • Wed, Jun 4 2014 6:05 AM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    I've read some post about the "CDS_Netlisting_Mode" problem. And I've checked the environment variable, as below.

     


    • Post Points: 5
  • Wed, Jun 4 2014 6:07 AM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    Mr. Beckett, can you help me, please?

    Thank you in advance.

    • Post Points: 20
  • Wed, Jun 4 2014 7:59 AM

    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply

    The version of spectre you are using is way too old. You're using a hotfix of a version of spectre that was released 10 years ago.

    You need to be using spectre from the MMSIM stream. In late 2004, we separated the simulators from the IC release to allow more rapid development of simulator features, and since then we have had MMSIM60, MMSIM61, MMSIM62, MMSIM70, MMSIM71, MMSIM72, MMSIM101, MMSIM111, MMSIM121 and MMSIM131. In other words, 10 major releases of the simulator.

    I can't remember exactly when the bit source was introduced. From some quick tests, it was sometime in MMSIM61 - so anything more recent than that will do, but I'd recommend using MMSIM121 or MMSIM131 as these are supported releases.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Wed, Jun 4 2014 7:43 PM

    • xxgenerall
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2012
    • Nanjing, Jiangsu
    • Posts 51
    • Points 570
    Re: Error of vsource type=bit. "Waveform type must be specified ..." Reply
    Thank you very much. Mr. Beckett.
    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts:
Started by xxgenerall at 04 Jun 2014 05:40 AM. Topic has 7 replies.