Home > Community > Forums > Custom IC Design > error while plotting current with spectre

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 error while plotting current with spectre 

Last post Mon, Feb 11 2008 10:21 AM by archive. 5 replies.
Started by archive 11 Feb 2008 10:21 AM. Topic has 5 replies and 1679 views
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
  • Mon, Feb 11 2008 10:21 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    error while plotting current with spectre Reply

    hi,
    I can not display current when simulating with spectre. I have an error like:

    - Error Expression  IS("/M1/directoryAddress/ ) did not evaluate to a waveform.


    but when i simulate the same circuit with SpectreS i display the current without problem.

    How can  solve this problem in spectre


    Originally posted in cdnusers.org by isazul
    • Post Points: 0
  • Mon, Feb 11 2008 10:27 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: error while plotting current with spectre Reply

    IS is for ploting dc sweep. Are you running a dc sweep? If not, use IT or IF or
    whatever analysis you are running.

    If you are running a dc sweep, open the Results Browser and see how spectre saved
    the data. Try to create your calculator expression from there.


    Originally posted in cdnusers.org by EricCDN
    • Post Points: 0
  • Mon, Feb 11 2008 7:46 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: error while plotting current with spectre Reply

    hi Eric
    when I use the result browser I succeed in plotting the DC current. The displayed name with result browser is "I4.M5:s" and with a direct plot it's "I4/M5/S" to refer to the source of the MOS M5 of the instance I4.

    how Is it possible to change the format "I4/M5/S" in order to be able to plot dc-sweep current simulation directly??

    Thanks..


    Originally posted in cdnusers.org by isazul
    • Post Points: 0
  • Tue, Feb 12 2008 1:25 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: error while plotting current with spectre Reply

    I have no trouble plotting current with direct plot.

    Are you using analogLib parts or your own library? If your own library, is the spectre simInfo set up correctly?


    Originally posted in cdnusers.org by EricCDN
    • Post Points: 0
  • Wed, Feb 20 2008 5:10 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: error while plotting current with spectre Reply

    in both case, there is plotting problem only for current.I think spectre is well set up. By simInfo correectly set Up do you mean "importing spectre from spectreS"?


    Originally posted in cdnusers.org by isazul
    • Post Points: 0
  • Wed, Feb 20 2008 7:42 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,930
    RE: error while plotting current with spectre Reply

    Yes, that's what I mean. Make sure the simInfo is similar to the simInfo on the nmos4 in analogLib


    Originally posted in cdnusers.org by EricCDN
    • Post Points: 0
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
Started by archive at 11 Feb 2008 10:21 AM. Topic has 5 replies.