Home > Community > Forums > RF Design > noise model issue

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 noise model issue 

Last post Mon, Feb 24 2014 8:11 AM by Andrew Beckett. 1 replies.
Started by FredWang 22 Feb 2014 02:24 PM. Topic has 1 replies and 1695 views
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts:
  • Sat, Feb 22 2014 2:24 PM

    • FredWang
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 9 2012
    • Raleigh, NC
    • Posts 5
    • Points 55
    noise model issue Reply

     Hello,

    Would someone please explain to me this issue when I use different versions of the spectre APS simulator? I was using the pnoise analysis on circuit that contains hicum (bht) model, by MMSIM 12.1 vs 7.2.
    The MMSIM12.1 result is pessimistic and contains noise sources called iciei1 and iciei2 in the printed noise summary, while MMSIM7.2 result contains sources called it and fn in the printed noise summary.
    I also come across errors during pss-tran with the slower Spectre simulator on the hicum (bht) circuit, but I don't have trouble running the same on the APS engine.
    My IC version is 6.1.5.500.9 (both 32 and 64 bit have been tried).

    Thank you.
    Fred

    • Post Points: 20
  • Mon, Feb 24 2014 8:11 AM

    Re: noise model issue Reply

    Hi Fred,

    This is best handled through a customer support case. I did some quick searching, but I think we'd need to do some investigations with the model files you're using, because it may be dependent upon the version or updatelevel of the models.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts:
Started by FredWang at 22 Feb 2014 02:24 PM. Topic has 1 replies.