Home > Community > Forums > PCB Design > Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 

Last post Tue, Dec 18 2012 10:20 PM by girish. 5 replies.
Started by girish 11 Dec 2012 11:59 PM. Topic has 5 replies and 1456 views
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
  • Tue, Dec 11 2012 11:59 PM

    • girish
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 16 2008
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 241
    • Points 4,920
    Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 Reply
    Hi,

    In Allegro 16.6 while moving components its not jumping between grids giving smooth movement regardless of grid then after placing quickly
    aligning to near by grid . Is there any setting I need to do for movement of components as it was in 16.3 ?
    eg for more clarity : I have set 39.37mil grid to place same pith BGA ,but while moving BGA , its pad not picking grids showing smooth offset grid movement

    Regards,
    Girish Kumar
    • Post Points: 20
  • Thu, Dec 13 2012 8:03 AM

    • oldmouldy
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Jul 15 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,385
    • Points 23,615
    Re: Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 Reply
    This is a reported issue with 16.6 after a "slide" operation, you will need restart PBC Editor to get this to cleared back to "gridded".
    • Post Points: 5
  • Fri, Dec 14 2012 12:45 AM

    • girish
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 16 2008
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 241
    • Points 4,920
    Re: Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 Reply
    Oh.Then I need to wait for hotfix update Crying face.
     
    I hope below issue also related to tool bug
     
    1. While keeping the command in idle mode on PCB editor & selecting say some 10 components on linked schematic , respective parts will be highlighted on the board file .Then if I click move all highlighted parts will be moved this was happening in old 16.3 , but not working on 16.6  & then we need to manually de-highlight the parts which was temp highlighted on layout
    2. Swapping of components not happening between manually placed parts & imported components
     
    Thanks for the reply . Is the any cadence source I can get  to know the reported bug ?
     
    Regards,
    Girish
    • Post Points: 5
  • Fri, Dec 14 2012 12:46 AM

    • girish
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 16 2008
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 241
    • Points 4,920
    Re: Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 Reply
    Oh.Then I need to wait for hotfix update Crying face.
     
    I hope below issue also related to tool bug
     
    1.While keeping the command in idle mode on PCB editor & selecting say some 10 components on linked schematic , respective parts will be highlighted on the board file .Then if I click move all highlighted parts will be moved this was happening in old 16.3 , but not working on 16.6  & then we need to manually de-highlight the parts which was temp highlighted on layout
     
    2. Swapping of components not happening between manually placed parts & imported components  throwing an error “Symbol and layer embedding requirements do not match.”
     
    Thanks for the reply . Is the any cadence source I can get  to know the reported bug ?
     
    Regards,
    Girish
    • Post Points: 20
  • Fri, Dec 14 2012 1:19 AM

    • steve
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 18 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,181
    • Points 19,215
    Re: Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 Reply

    Yes both items are known issues. For the cross probing launch PCB Editor from within Capture (via the netlist create) then close and re-open PCB Editor and you should be able to cross probe / place.

     

    • Post Points: 20
  • Tue, Dec 18 2012 10:20 PM

    • girish
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 16 2008
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 241
    • Points 4,920
    Re: Reg: OFFSET GRID MOVEMENT OF PARTS IN ALLEGRO16.6 Reply

    Hi,

    Updated latest hotfix today Slide issue & offgrid movement solved . But selecting multiple components on layout file  by selecting parts

    in sch & moving @ one shot not possbile  , last selected part alone moved when I give move command (inetrtool communication enabled ) , I dont know whether this is a bug or I need to do any

    setting ?

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
Started by girish at 11 Dec 2012 11:59 PM. Topic has 5 replies.