Home > Community > Forums > Digital Implementation > tech file complain when adding IO lef file

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 tech file complain when adding IO lef file 

Last post Wed, Mar 12 2008 4:44 PM by archive. 3 replies.
Started by archive 12 Mar 2008 04:44 PM. Topic has 3 replies and 1396 views
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts:
  • Wed, Mar 12 2008 4:44 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    tech file complain when adding IO lef file Reply

    Please help! I would like to use Encounter to configure the IO pad, so I include the IO .lef and .lib file into the .conf file as usual with the command:

    set rda_input(ui_iolib) "io.lib"
    set rda_input(ui_leffile) "io.lef"

    but then, I got this error >> lef file can not work with cdump files without a tech file.

    anyone seen this kind of error before? thanks!
    sincerely,
    chhay


    Originally posted in cdnusers.org by kongtep2
    • Post Points: 0
  • Wed, Mar 12 2008 8:40 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: tech file complain when adding IO lef file Reply

    Hi Chay ,

    I think you might not have given technology lef file before io.lef .
    So, load the technology lef file first and then io.lef.

    regards,
    KVB


    Originally posted in cdnusers.org by viswanadhbabu
    • Post Points: 0
  • Thu, Mar 13 2008 3:33 PM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: tech file complain when adding IO lef file Reply

    Thanks KVB. I did include the "tech.lef" before the "io.lef". but the error is still there. It is weird. that it complains about: >> lef file can not work with cdump files without a tech file. only when i have the command: set rda_input(ui_iolib) "io.lib" in the .conf file. so i think there's nothing wrong with the lef file but the io.lib. I look into the "io.lib" file, everything seems normal and similar to the regular std_cell.lib. please help. thank you very much.
    chhay


    Originally posted in cdnusers.org by kongtep2
    • Post Points: 0
  • Fri, Mar 14 2008 9:21 AM

    • archive
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 4 2008
    • Posts 88
    • Points 4,950
    RE: tech file complain when adding IO lef file Reply

    FYI: For lef file, I usually put them into one line in my conf file like: set rda_Input(ui_leffile) "tech.lef stdcell.lef macroList.lef". It works fine. The tech.lef should have layers, vias, via gen rules, site/core defined inside it. Sometimes, if the header of macro/stdcell lef file conflict with the corresponding information in tech.lef, it may fail, then, I usualy remove all the header portion of it. Also, check the consistance between your tech lef and your io.lef file, such as if the layer names used are same. For .lib files, I also integrate them into "set rda_Input(ui_timelib,min/max)...".
    Tongju


    Originally posted in cdnusers.org by Tongju
    • Post Points: 0
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts:
Started by archive at 12 Mar 2008 04:44 PM. Topic has 3 replies.