Home > Community > Forums > PCB Design > Capture 16.3 - Can't move any component in schematic

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Capture 16.3 - Can't move any component in schematic 

Last post Tue, Dec 18 2012 9:42 AM by TH Designs. 4 replies.
Started by shangwu 10 Sep 2010 09:04 AM. Topic has 4 replies and 2546 views
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
  • Fri, Sep 10 2010 9:04 AM

    • shangwu
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Thu, Dec 10 2009
    • Posts 85
    • Points 1,220
    Capture 16.3 - Can't move any component in schematic Reply

    Hi,

    I created a schematic in Capture 16.3 and I can no longer move any part or net.  Whenever I try to move anything, it shows "Object move not completed as this resulted in connectivity changes".  Does anyone know how to solve this?

    Thanks.

     

    I'm using 16.3-S014

    • Post Points: 20
  • Fri, Sep 10 2010 9:20 AM

    • shangwu
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Thu, Dec 10 2009
    • Posts 85
    • Points 1,220
    Re: Capture 16.3 - Can't move any component in schematic Answer Reply

    I guess I found the problem.

    There are some connections that OrCAD just didn't like.  As long as I delete these connections, it allows me moving parts, even though these problematic points have nothing to do with some other components.

    • Post Points: 20
  • Fri, Dec 14 2012 1:55 PM

    • hw123
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Dec 9 2012
    • Posts 2
    • Points 25
    Re: Capture 16.3 - Can't move any component in schematic Reply

     Did anyone found the actual solution to the problem

    • Post Points: 5
  • Tue, Dec 18 2012 8:40 AM

    • hw123
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Dec 9 2012
    • Posts 2
    • Points 25
    Re: Capture 16.3 - Can't move any component in schematic Reply

     I also had the same problem and finally found the solution. It was not by deleting other componet. 

    Check out this solution here
    • Post Points: 20
  • Tue, Dec 18 2012 9:42 AM

    • TH Designs
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Apr 13 2012
    • Warminster, PA
    • Posts 269
    • Points 4,370
    Re: Capture 16.3 - Can't move any component in schematic Reply

    Options - Preferences - Misc

    Make sure "Allow component move with connectivity changes" is selected.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
Started by shangwu at 10 Sep 2010 09:04 AM. Topic has 4 replies.