Home > Community > Forums > Custom IC Design > ADE-L asking for license when using "schematic menus"

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 ADE-L asking for license when using "schematic menus" 

Last post Wed, Jan 20 2010 7:24 PM by tkhan. 7 replies.
Started by tkhan 15 Jan 2010 08:37 PM. Topic has 7 replies and 2659 views
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts:
  • Fri, Jan 15 2010 8:37 PM

    • tkhan
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 16 2008
    • Toronto, Ontario
    • Posts 159
    • Points 2,220
    ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

     Hi,

     When I choose to use "schematic menus" instead of "simulation window" in ADE-L, every time I want to plot a waveform (when ViVA is closed) I get the following prompt:

    License Virtuoso_Visualization_Analysis_XL not available. Would you like to run with Analog_Design_Environment_L license?

     This doesn't happen when I use "simulation window".  It's very annoying as there is no "Always" option as there is when checking out higher tiered licenses. Any workaround other than not using "schematic menus"?

    I'm using  sub-version  IC6.1.4.485

    Thanks,

    Tarek

    • Post Points: 20
  • Sat, Jan 16 2010 10:33 PM

    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

    Hi Tarek,

    Looks like a bug. It shouldn't be checking for this license in IC614 anyway, so it's probably an oversight. Very few people use the schematic menus-based interface with ADE L.

    In my case it didn't prompt me, but that may be due to how I filtered the license; I'll do some more experiments on Monday and file a CCR.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 5
  • Mon, Jan 18 2010 9:50 PM

    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

    Hi Tarek,

    I filed a CCR,  744432, to get the licensing behaviour in "menus" mode fixed.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Tue, Jan 19 2010 6:49 AM

    • tkhan
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 16 2008
    • Toronto, Ontario
    • Posts 159
    • Points 2,220
    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

     Thanks Andrew, much appreciated.

    • Post Points: 20
  • Tue, Jan 19 2010 1:39 PM

    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Answer Reply

    Hi Tarek,

    This should workaround the problem:

    envSetVal("wavescan.application" "VIVALicenseCheckoutOrder" 'string "ADE,VIVA")

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 50
  • Wed, Jan 20 2010 7:24 PM

    • tkhan
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 16 2008
    • Toronto, Ontario
    • Posts 159
    • Points 2,220
    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

    Worked perfectly, I added it to my .cdsenv (in correct syntax, of course) and I am no longer asked to check out the ADE license in "menus" mode

    Thanks,.

    Tarek

    • Post Points: 5
  • Sun, Jan 24 2010 3:14 AM

    • tkhan
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 16 2008
    • Toronto, Ontario
    • Posts 159
    • Points 2,220
    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

     Not sure why my reply wasn't posted a few days ago, said it needed a moderator to approve it...

     Anyways I added that code to .cdsenv (in correct syntax of course) and it worked. Thanks Andrew.

    • Post Points: 5
  • Thu, Jan 28 2010 9:04 PM

    • tkhan
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 16 2008
    • Toronto, Ontario
    • Posts 159
    • Points 2,220
    Re: ADE-L asking for license when using "schematic menus" Reply

    Thanks Andrew, I added this to .cdsenv and I am no longer bothered about the license.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts:
Started by tkhan at 15 Jan 2010 08:37 PM. Topic has 7 replies.