Home > Community > Forums > Custom IC Design > Cadence menu's blank when using NX

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Cadence menu's blank when using NX 

Last post Fri, Mar 6 2009 4:53 PM by vader. 4 replies.
Started by stuso 05 Mar 2009 02:36 AM. Topic has 4 replies and 2173 views
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
  • Thu, Mar 5 2009 2:36 AM

    • stuso
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Nov 3 2008
    • Posts 77
    • Points 1,315
    Cadence menu's blank when using NX Reply

    Hi there,

    has anyone ever seen an issue with blank menu's in schematic and layout when using cadence via NX. We have tried adjusting every NX configuration setting possible but of course the solution may be a combination of settings that we have not tried yet

    Thanks

    Stu 

     

         

    • Post Points: 35
  • Thu, Mar 5 2009 10:47 AM

    Re: Cadence menu's blank when using NX Reply

     Have you called Cadence support? What Virtuoso release are you running?

    • Post Points: 5
  • Thu, Mar 5 2009 1:47 PM

    • vader
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Mar 5 2009
    • San Jose, CA
    • Posts 7
    • Points 300
    Re: Cadence menu's blank when using NX Reply

    Hi Stu,

    Which  version of Virtuoso are you running. I use NX now and then here in Cadence. And we have a few customers using it successfully. 

    If you are running on Windows XP, you probably want to install some fonts to see if they help.

    http://www.nomachine.com/download-client-windows.php      under Add-on Downloads.

    Best regards,

    Teng-Kiat Lee 

    Filed under:
    • Post Points: 20
  • Fri, Mar 6 2009 2:09 AM

    • stuso
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Nov 3 2008
    • Posts 77
    • Points 1,315
    Re: Cadence menu's blank when using NX Reply

    Hi Guys,

    i have discussed it with a guy i know at a cadence but i've not logged it officially yet.

    The version of cadence is:  IC5141_USR6

    The setup for using NX is:

    1) NX is fired up from an ubuntu 8.04 laptop

    2) The machine on which the NX is running is gentoo linux

    3) From that gentoo linux machine i ssh onto a 2nd machine which is redhat linux 4.0

    4) From that redhat machine i run cadence

    Cheers

    Stu

       

     

    • Post Points: 20
  • Fri, Mar 6 2009 4:53 PM

    • vader
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Mar 5 2009
    • San Jose, CA
    • Posts 7
    • Points 300
    Re: Cadence menu's blank when using NX Reply

     Hi Stu,

     2 out of 3 of your  systems (gentoo and ubuntoo) are unsupported platforms.  I don't have them here to try.

    My simple example of RHEL 3 NX into RHEL 4 and running IC5.1.41_USR6 showed  no problems with any menu.

    You might want to simplify your set up like ssh directly into your RH 4.0 box to see if you can isolate the problem. 

    I am sorry I can't be of more help.

     

    -tk 

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
Started by stuso at 05 Mar 2009 02:36 AM. Topic has 4 replies.