Home > Community > Forums > PCB Design > CIS issue with netlist creation

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 CIS issue with netlist creation 

Last post Tue, Sep 23 2008 12:07 PM by John Davies. 1 replies.
Started by Havi 23 Sep 2008 11:38 AM. Topic has 1 replies and 1467 views
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts:
  • Tue, Sep 23 2008 11:38 AM

    • Havi
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Sep 18 2008
    • Posts 1
    • Points 20
    CIS issue with netlist creation Reply

    I am new to CIS capture design. I made a simple VCO IC circuit which I am interested in testing. I made the circuit and then created a netlist where one error was that there is no template for u2 and it is ignoring it. Then I tried to run the circuit simulation and got the error " node n91773 floating" I am unable to resolve this issue. This is one of the two nodes of a capacitor. The other node of the capacitor is also giving me the same error. Any help is appriciated.

     

    • Post Points: 20
  • Tue, Sep 23 2008 12:07 PM

    • John Davies
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Tue, Aug 12 2008
    • Glasgow, Strathclyde
    • Posts 45
    • Points 810
    Re: CIS issue with netlist creation Reply

     The message "no template for u2" probably means that there is no PSpice model available for that component. The circuit is treated as though U2 is missing. This could easily produce floating nodes for components that should be connected to U2. (The most common way of getting floating nodes if when you forget a zero node for ground - easy to do and embarrassing!)

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts:
Started by Havi at 23 Sep 2008 11:38 AM. Topic has 1 replies.