Home > Community > Forums > Custom IC Design > ADE taking long time to get the licenses

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 ADE taking long time to get the licenses 

Last post Mon, Mar 24 2014 3:55 AM by Andrew Beckett. 2 replies.
Started by RFStuff 10 Mar 2014 01:11 AM. Topic has 2 replies and 577 views
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
  • Mon, Mar 10 2014 1:11 AM

    • RFStuff
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 5 2013
    • Posts 250
    • Points 4,440
    ADE taking long time to get the licenses Reply

    Dear All,

    We put new licenses in a machine sitting in the local network.

     We are able to ping to it.

    ping 10.32.40.41
    PING 10.32.40.41 (10.32.40.41) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from 10.32.40.41: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.593 ms

    64 bytes from 10.32.40.41: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.593 ms
    64 bytes from 10.32.40.41: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.524 ms
    64 bytes from 10.32.40.41: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.627 ms

    We did necessary changes in the .cshrc file in the working directory as below:-

     setenv CDS_LIC_FILE 5280@10.32.40.41

    But while starting ADE for the 1st time it is taking a long time to get the license.

    After ADE gets the license, it also takes long time start the simulation ( as if icfb  gooes into hang mood).

    Could anybody please tell how tofix this

    Kind Regards,

     

    • Post Points: 20
  • Sat, Mar 22 2014 10:40 PM

    • Quek
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Oct 14 2009
    • Singapore, 00-SG
    • Posts 1,071
    • Points 16,285
    Re: ADE taking long time to get the licenses Reply

    Hi RFstuff

    Would you please provide the following info?

    a. Version of Virtuoso
    terminal>virtuoso -W

    b. Is Virtuoso able to start up quickly or do you also observe the same problem during Virtuoso startup?

    c. Are there any warnings/errors in the license server log file?


    Best regards
    Quek

    • Post Points: 20
  • Mon, Mar 24 2014 3:55 AM

    Re: ADE taking long time to get the licenses Reply

     Also, do you have $LM_LICENSE_FILE set too? Potentially to license servers that don't exist or are nothing to Cadence license servers? If so, you could use:

    setenv CDS_LIC_ONLY 1

    which will tell it to ignore $LM_LICENSE_FILE and only use $CDS_LIC_FILE.

    You could also try running the performance test. This is available via the command-line "perf_test" command or in IC616 it's available in the CIW under Options->License (the PerfTest tab).

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
Started by RFStuff at 10 Mar 2014 01:11 AM. Topic has 2 replies.