Home > Community > Forums > Custom IC Design > Question of Monte Carlo simulation of Virtuoso 6.1.5

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Question of Monte Carlo simulation of Virtuoso 6.1.5 

Last post Sat, Aug 16 2014 2:43 PM by Bims. 17 replies.
Started by bhl3302 24 Feb 2013 11:15 PM. Topic has 17 replies and 3754 views
Page 2 of 2 (18 items) < Previous 1 2
Sort Posts:
  • Mon, Apr 8 2013 5:42 PM

    • bhl3302
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 25 2013
    • Posts 13
    • Points 230
    Re: Question of Monte Carlo simulation of Virtuoso 6.1.5 Reply

    Hi Andrew, thank you! Now I used DC simulation and save operating point, then there is no error in monte carlo simulation. However, the historgram still cannot be ploted. Could you help me in these two questions:

    (1) If I want to use DC operating point of net055 as the output, how can I write the expression? Is OP("/net055") OK?

    (2) Is there any .scs file I must include to run process and mismatch?

     Thank you! 

    • Post Points: 20
  • Wed, Apr 10 2013 4:12 PM

    Re: Question of Monte Carlo simulation of Virtuoso 6.1.5 Reply

    VDC("/net055") would be how to get the DC voltage (from the DC Op analysis) of the node in question.

    You need to ensure that you've included the model file containing the statistics block - details will be specific to the PDK you're using, so you should consult the PDK/model documentation for you technology.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 5
  • Sat, Aug 16 2014 2:43 PM

    • Bims
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 8 2013
    • Posts 1
    • Points 5
    Re: Question of Monte Carlo simulation of Virtuoso 6.1.5 Reply

    Hi ,

    bhl3302 witten ::  " the previous issue for monte carlo is caused by the IC6.1.5 itself. Now we have fixed it and make it run "

    Can you please tell me how did you fix the problem, In which Single Run,Sweeps and Corners were showing : running? I am facing same issues. Virtuoso IC 6.1.5.

    I am able to do all the settings but when I am hitting green button. It is just showing my 0/1 simulation running. After some time it is getting timed out message. 

     

    • Post Points: 5
Page 2 of 2 (18 items) < Previous 1 2
Sort Posts:
Started by bhl3302 at 24 Feb 2013 11:15 PM. Topic has 17 replies.