Home > Community > Forums > Custom IC SKILL > the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil  

Last post Tue, Oct 2 2012 10:31 PM by Andrew Beckett. 19 replies.
Started by calla dai 08 Dec 2011 06:37 AM. Topic has 19 replies and 5622 views
Page 2 of 2 (20 items) < Previous 1 2
Sort Posts:
  • Wed, Dec 14 2011 1:50 AM

    Re: the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil Reply

    You're mixing up files and directories which is a bit confusing. I wondered whether the .cadence/dfII/history/userName.history file caused problems if it referenced cellViews that have subsequently been deleted, but I tried that and that's not it. I can only imagine that the file has got corrupted somehow, since if that's all you have it probably must be that. The old .cadence must also have a dfII direectory.

    Anyway, it's not worth worrying about - if that's all that was in the .cadence directory, you've not lost anything of importance by moving it aside. It probably was not a significant error anyway...

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Wed, Sep 26 2012 9:54 PM

    • mbchang
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Sep 6 2012
    • Posts 9
    • Points 150
    Re: the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil Reply

    Andrew,

     

    I met the same error message when I'm using ADEXL to submit AMS simulations.  When I select "specify instances/Devices" button in the Monte Carlo window I get the following error message in the icfb window:

    *Error* ddMapGetFileViewType: argument #1 should be a ddUserType (type template = "b") - nil.

     

    I tried other simulator and it seems to work fine. Do you have any ideas about this?

     

    Thanks. 

    • Post Points: 20
  • Thu, Sep 27 2012 1:59 AM

    Re: the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil Reply

     Which simulator (what's the simulator called in the test setup) are you using? Which version of both Virtuoso and the simulator are you using (please give the subversions)?

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Thu, Sep 27 2012 6:23 AM

    • mbchang
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Sep 6 2012
    • Posts 9
    • Points 150
    Re: the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil Reply

    Andrew,

    I am using Virtuoso 6.1.5. cic 6.1.5.500.13p1_427.  simulator used is ams. analog solver is spectre (spectre-11.10.509).

    Does ADE XL support AMS+Monte Carlo sims?

    Thanks!

    • Post Points: 20
  • Tue, Oct 2 2012 10:31 PM

    Re: the virtuoso tells me :argument #1 should be addUserType (type template = 'b') -nil Reply

    This should work - and I don't get that error. Please log a service request to follow this up in more detail with an application engineer (I can't find any reports of such an error)

    Regards,

    Andrew

    • Post Points: 5
Page 2 of 2 (20 items) < Previous 1 2
Sort Posts:
Started by calla dai at 08 Dec 2011 06:37 AM. Topic has 19 replies.