Home > Community > Forums > PCB Design > footprints ok in component browser but not on layout

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 footprints ok in component browser but not on layout 

Last post Tue, Apr 27 2010 11:45 PM by hpattie. 1 replies.
Started by romaric 23 Apr 2010 06:54 PM. Topic has 1 replies and 2036 views
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts:
  • Fri, Apr 23 2010 6:54 PM

    • romaric
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Apr 24 2010
    • Posts 14
    • Points 220
    footprints ok in component browser but not on layout Reply

    Hello,

    I am using footprints edited by my company and I try to edit a PCB using Allegro PCB Design. I updated all the footprints,specified the paths PSMPATH and PADPATH. When I add a component on the schematic using component browser, I see the footprint associated while after using Design Sync to export physically, no footprints are availables. 

    On the log report, different warnings appear to tell me that the symbol is not found in PSMPATH or must be doctored

    #1   WARNING(SPMHNI-192): Device/Symbol check warning detected.

    WARNING(SPMHNI-194): Symbol 'MY_FOOTPRINT' for device 'MY_DEVICE' not found in PSMPATH or must be "dbdoctor"ed.

     Do you know how to solve this problem ?

     

    Thanks

    Romaric

    • Post Points: 20
  • Tue, Apr 27 2010 11:45 PM

    • hpattie
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Thu, Jul 17 2008
    • Posts 43
    • Points 675
    Re: footprints ok in component browser but not on layout Reply

    This sounds like an issue with the version used to edit the parts being older that the version you are using. Try running DBDoctor on your library. This should update the symbol to your current version.

    Regards,

    Harold pattie C.I.D.+

    harold.pattie@ericsson.com

     

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts:
Started by romaric at 23 Apr 2010 06:54 PM. Topic has 1 replies.