Home > Community > Forums > Custom IC SKILL > Changing net probe color

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Changing net probe color 

Last post Wed, Jul 31 2013 5:41 AM by Andrew Beckett. 5 replies.
Started by eyalg 31 Jul 2013 04:15 AM. Topic has 5 replies and 754 views
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
  • Wed, Jul 31 2013 4:15 AM

    • eyalg
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 3 2012
    • Posts 6
    • Points 120
    Changing net probe color Reply

    I had try to control the color of the net probe with no success.

    I tried using the function: geEnterAddNetProbe( hiGetCurrentWindow() list( "y0" "drawing") nil t )

    and change Y0 to Y1 or Y0 to Y9 and the net probe color is changing each time I enter this function.

     

    Is there a way to control the net probe color (create probe with red color for example).

     

    Thanks in advance.

    Eyal G.

    • Post Points: 20
  • Wed, Jul 31 2013 4:45 AM

    Re: Changing net probe color Reply

    Hi Eyal,

    I don't really understand your issue - for me, "y1" is red, so if I call the above function with "y1" instead of "y0", every net I probe ends up in red - if I click on multiple nets, or if I call the function several times. It does not cycle.

    Can you clarify what the actual issue is?

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Wed, Jul 31 2013 5:00 AM

    • eyalg
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 3 2012
    • Posts 6
    • Points 120
    Re: Changing net probe color Reply

    From some reason it is not working for me.

    I am selcting one net in shematic.

    I enter in the ciw the command: geEnterAddNetProbe( hiGetCurrentWindow() list( "y1" "drawing") nil t )

    The net change to some color (not allways red)

    when entering the same command in the ciw again the net color cycle.

     

    Eyal G.

    • Post Points: 20
  • Wed, Jul 31 2013 5:03 AM

    Re: Changing net probe color Reply

    Hi Eyal,

    Which version are you using? Type getVersion(t) in the CIW...

    Thanks,

    Andrew

    • Post Points: 20
  • Wed, Jul 31 2013 5:21 AM

    • eyalg
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 3 2012
    • Posts 6
    • Points 120
    Re: Changing net probe color Reply

    "sub-version  IC6.1.4-64b.500.12 "

    • Post Points: 20
  • Wed, Jul 31 2013 5:41 AM

    Re: Changing net probe color Reply

    Hmm, I tried that version, and saw the same behaviour - it worked for me. In fact there was a CCR (1025095) which was related to the fact that as soon as you'd probed with a specific colour, and then used the normal probe command (from the menu), it no longer cycled - that's the behaviour I see in IC614 ISR12. This was fixed in IC615 ISR13, and now I see that it is indeed cycling OK when I go back to using the normal probe command.

    So I don't know why you're seeing what you're seeing (that version has not been supported for some considerable time now).

    Kind Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts:
Started by eyalg at 31 Jul 2013 04:15 AM. Topic has 5 replies.