Home > Community > Forums > Custom IC Design > Connectivity->Update->Layout Parameters problem

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Connectivity->Update->Layout Parameters problem 

Last post Fri, May 17 2013 1:30 PM by pham777. 9 replies.
Started by pham777 06 May 2013 11:13 AM. Topic has 9 replies and 1090 views
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts:
  • Mon, May 6 2013 11:13 AM

    • pham777
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 11 2013
    • Posts 17
    • Points 295
    Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Hi,

    I am using virtuoso XL in cadence ic615.06.15.151. I noticed that Connectivity->Update->Layout Parameters do NOT update multiplier

    parameter m of device in schematic. As a result, if schematic has been changed, and you tried to update layout parameters corrresponding to schematic, you are going to miss this kind of change, and you're going to find out when you run LVS. That's a big hassle. Is it a way to get around this ??

    Thanks,

    HP

    • Post Points: 20
  • Mon, May 6 2013 11:41 AM

    • skillUser
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 19 2008
    • Austin, TX
    • Posts 2,535
    • Points 14,940
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Hi HP,

    Have you checked that the parameters are set up correctly on the Layout XL Options form (Options -> Layout XL), look at the "Schematic Parameter Names" section under the "Parallel-connected factor" that the names match those used in the schematic, and that the 'm' factor names are not set up to be ignored during generation and update (in the "Ignore" section at the top of the form).

    If this does not help you may need to supply more detail.

    Best regards,

    Lawrence.

    • Post Points: 20
  • Mon, May 6 2013 1:50 PM

    • pham777
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 11 2013
    • Posts 17
    • Points 295
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Hi Lawrence,

    Thanks for your input. I did check layout xl options form as you said. I want to upload a picture of the form here, but I don't know how.

    One more detail, if I delete old layout of that particular instance and regenerate it from schematic then it comes out OK, but if I used connectivity->update->Layout Parameters then it will update all parameters except m(multiplier)

    regards,

    ha

    • Post Points: 20
  • Mon, May 6 2013 10:42 PM

    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Use the Options tab when replying to a post to attach a picture.

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Thu, May 16 2013 9:13 AM

    • pham777
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 11 2013
    • Posts 17
    • Points 295
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply
    Sorry, I'm out of office for a week. Here is my layoutXL parameter option form.
    • Post Points: 20
  • Thu, May 16 2013 9:45 AM

    • berndfi
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2012
    • Neubiberg, Bavaria
    • Posts 64
    • Points 1,195
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

     Just a guess, probably try "Update -> Compopnents and Nets", because the m factor usually creates an extra device.

    • Post Points: 20
  • Thu, May 16 2013 9:54 AM

    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Bernd,

    You beat me to it - indeed, you need to do Update Components and Nets.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Thu, May 16 2013 10:45 AM

    • pham777
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 11 2013
    • Posts 17
    • Points 295
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Yes, it works when I do Update Components and Nets. But that's mean I can NOT use Connectivity->Update->Layout Parameters ??

    then what is the use of this method ??

    regards,

    HP

    • Post Points: 20
  • Fri, May 17 2013 12:23 AM

    • berndfi
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2012
    • Neubiberg, Bavaria
    • Posts 64
    • Points 1,195
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply
    I tried this now in my environment and it works as it’s supposed to do.
    Even if I have not worked intensively with layout XL over the last couple of
    years I wouldn’t expect the tool to behave different.
    Why the m (multiplicity) factor is treated differently form other parameters like width, length or number
    of fingers, which are all updated with the "update layout parameters", is because m defines a m times physically
    separated devices in parallel. In this case it is an extra component and some extra nets, parallel wiring for S, D, G for e.g.
    a MOS device. So you need in fact "update components and nets".
    This should it make more clear.

     

    • Post Points: 20
  • Fri, May 17 2013 1:30 PM

    • pham777
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 11 2013
    • Posts 17
    • Points 295
    Re: Connectivity->Update->Layout Parameters problem Reply

    Thanks Berndfi.

    HP

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts:
Started by pham777 at 06 May 2013 11:13 AM. Topic has 9 replies.