Home > Community > Forums > PCB Design > Error on NC drill (by layer) output file

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Error on NC drill (by layer) output file  

Last post Fri, Dec 7 2012 6:14 AM by Jesus Vasquez. 0 replies.
Started by Jesus Vasquez 07 Dec 2012 06:14 AM. Topic has 0 replies and 601 views
Page 1 of 1 (1 items)
Sort Posts:
  • Fri, Dec 7 2012 6:14 AM

    Error on NC drill (by layer) output file Reply

    Hello,

    I am designing a 4 layer board with some blind/buried vias. So on “Manufacture -> NC -> NC Drill” I selected under “Drilling” the option “By layer”. There are then generated 3 output files “file-1-2-np.drl”, “file-2-3-np.drl”and “file-3-4-np.drl”.

    In order to probe if everything was all right, I placed on the board 4 mounting holes (the same symbol four times), but on the output files 1-2 and 2-3 I got

     

    X17000Y-17000

    X-17000Y-17000

    X-17000Y17000

     

    While on the file 3-4 I got

     

    X17000Y-17000

    X-17000Y-17000

    X-17000Y17000

    X17000Y17000

     

    So, one of the hole is only visible on the last layer; something like a blind via but it is actually a passing though hole. I repeated the process several times and the output was always the same. In fact, I discovered that the last hole that I place on the PCB is the one that has the error on the output files. If I choose the option of “Drilling” “Layer pair”, the output file is correct.

    Am I missing some configuration? Or maybe am I doing something wrong? Any ideas?

    I’m using Allegro PCB designer 16.5

    Thank you very much.

    Filed under: , , , ,
    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (1 items)
Sort Posts:
Started by Jesus Vasquez at 07 Dec 2012 06:14 AM. Topic has 0 replies.