Home > Community > Forums > PCB Design > Cannot add pins to a block....

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Cannot add pins to a block.... 

Last post Fri, Dec 7 2012 6:27 AM by springdene. 2 replies.
Started by springdene 07 Dec 2012 03:39 AM. Topic has 2 replies and 702 views
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
  • Fri, Dec 7 2012 3:39 AM

    • springdene
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Nov 12 2012
    • Posts 6
    • Points 90
    Cannot add pins to a block.... Reply

    I am encountering a problem adding pins to a block. Oddly this is only affecting the right hand side of the block (the output side).

    I can add pins (Add Pin>type the pin name> click on the block at the particular location) on the left hand side but the pins refuse to be placed on the right. Oddly on the right hand side of the block there is a pin with no name attribute shown, which i have attemped unsuccessfully to delete. How this came to be here, i do not know (i am a newbie), but i suspect this may be preventing the placement of pins.

    How do i remove the unidentified pins?

    How do i interrogate the block to identify why i can't attach pins?

     Any help would be appreciated

    J

    • Post Points: 20
  • Fri, Dec 7 2012 5:23 AM

    • Jerry GenPart
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Tue, Jun 17 2008
    • Lake In The Hills, IL
    • Posts 128
    • Points 9,410
    RE: Cannot add pins to a block.... Reply
    Worse case – you can open the block symbol in DEHDL using the File > Open menu option. Navigate to the library location and select the sym_1 symbol view. Then, you can edit the block as needed.

    Jerry
    Regards,

    Jerry
    • Post Points: 5
  • Fri, Dec 7 2012 6:27 AM

    • springdene
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Nov 12 2012
    • Posts 6
    • Points 90
    RE: Cannot add pins to a block.... Reply
    Jerry,

    Brilliant, I edited it as you indicated, deleted the ‘rogue’ pin and the problem went away..

    Just a little confused as to how the pin ended up there in the first place!

    Thank you
    J
    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
Started by springdene at 07 Dec 2012 03:39 AM. Topic has 2 replies.