Home > Community > Forums > Custom IC Design > QRC menu does not load

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 QRC menu does not load 

Last post Mon, Jan 7 2013 11:19 PM by nannasin28. 8 replies.
Started by Kabal 29 Nov 2012 10:07 AM. Topic has 8 replies and 2055 views
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts:
  • Thu, Nov 29 2012 10:07 AM

    • Kabal
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 30 2011
    • NM, NM
    • Posts 183
    • Points 2,530
    QRC menu does not load Reply

    I posted similar question in an old existing thread, I am not sure probably I should have post it in a new thread dedicated just to this.

    We have EXT10, the qrc version is: 10.1.1-p095


    The assura is 4.1, 6.13

    In the .cshrc I have:



    setenv ASSURAHOME $cadence_install_dir/assura41
    setenv QRC_HOME $cadence_install_dir/ext10

    And the path to internal folders of ext10 and assura41. However I also do get:

    *WARNING* The RCX UI context file is already loaded.



    The Linux which we are using is an updated new version of RHEL. what else could I be missing?
    • Post Points: 35
  • Mon, Dec 3 2012 4:07 PM

    • Quek
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Oct 14 2009
    • Singapore, 00-SG
    • Posts 1,060
    • Points 16,110
    Re: QRC menu does not load Reply

    Hi Kabal

    You need to ensure that your version of Assura must be at least 41USR1_HF9. Detail version info can be obtained using:

    terminal>assura -W

    Please see COS solution 11677778 for more details.


    Best regards
    Quek

    • Post Points: 20
  • Sun, Dec 23 2012 1:40 PM

    • Kabal
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 30 2011
    • NM, NM
    • Posts 183
    • Points 2,530
    Re: QRC menu does not load Reply

    well, here is what this command returned me:

    sub-version 4.1

     

    and qrc -version returned:

    Name : qrc - Cadence Extraction QRC - (32-bit)
    Description : Parasitic Extractor
    Version : 10.1.1-p095
    Build Ref. No. : 095
    IR Build No. : 095

     

    And I guess this one a version which supposed to work, right? What other problems can be there?

    • Post Points: 20
  • Sun, Dec 23 2012 6:20 PM

    • Quek
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Oct 14 2009
    • Singapore, 00-SG
    • Posts 1,060
    • Points 16,110
    Re: QRC menu does not load Reply

    Hi Kabal

    No, this is not a vresion that is supposed to work. It looks like your version of Assura is too out-dated. You should be able to resolve the problem by installing the latest version Assura. I am using the following:

    terminal>assura -W
    sub-version 4.1_USR2_HF21

    You need to use a version of at least "sub-version 4.1_USR1_HF9".


    Best regards
    Quek

    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 24 2012 8:03 AM

    • Kabal
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 30 2011
    • NM, NM
    • Posts 183
    • Points 2,530
    Re: QRC menu does not load Reply

    But how is that version called in Cadence install directory? Because they are called usually like for example:

    Base_ASSURA04.10.001-613_lnx86

    So which one should I choose? (in other words which one corresponds to 4.1_USR1_HF9 or 4.1_USR2_HF21)

     

    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 24 2012 4:04 PM

    • Quek
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Oct 14 2009
    • Singapore, 00-SG
    • Posts 1,060
    • Points 16,110
    Re: QRC menu does not load Reply

    Hi Kabal

    You can use this version:

    30 Nov 2012 ASSURA04.12.021, Version: ASSURA41USR2HF21OA_615

    If you are using IC613 and would like to use a version that matches the version of Virtuoso, you can use this version: 

    11 Oct 2010 ASSURA04.10.018, Version: ASSURA41USR1HF13OA_613


    Best regards
    Quek

    • Post Points: 20
  • Wed, Jan 2 2013 9:36 AM

    • Kabal
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 30 2011
    • NM, NM
    • Posts 183
    • Points 2,530
    Re: QRC menu does not load Reply

    I have installed newer version, But now even assura menu does not load (not only QRC), and here is what I see in the CIW:

    *WARNING* dlopen: /home/soft/cadence/assura41/tools.lnx86/assura/lib/libavview.so: /home/soft/cadence/ic614/tools/lib/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.11' not found (required by /home/soft/cadence/assura41/tools.lnx86/assura/lib/libavview.so)
    *WARNING* Failed to open shared object file /home/soft/cadence/assura41/tools.lnx86/assura/lib/libavview.so
    *WARNING* (LE-104272): Assura has not been installed in this hierarchy.

     

    The package libstdc++.so.6 does exist

    Also, I checked that my current libstdc++ supports version: GLIBCXX_3.4.11

    Then how come CIW complain? Maybe broken link of some sort? but if yes then where?

     

    • Post Points: 20
  • Wed, Jan 2 2013 4:30 PM

    • Quek
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Oct 14 2009
    • Singapore, 00-SG
    • Posts 1,060
    • Points 16,110
    Re: QRC menu does not load Reply

    Hi Kabal

    Would you please provide the following info by executing the cmds in the working directory that has cds.lib file?

    terminal>assura -W
    terminal>assura -V
    terminal>virtuoso -W
    terminal>env | grep ASSURAHOME
    terminal>egrep "avTech" cds.lib
    terminal>cat /etc/redhat-release

    Please also upload the output of the following cmd as a file attachment.
    terminal>rpm -qa > rpm.log

    Best regards
    Quek

    • Post Points: 5
  • Mon, Jan 7 2013 11:19 PM

    • nannasin28
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 7 2013
    • <?xml version="1.0" encoding="utf-16"?><string>shenzhen, Guangdong</string>
    • Posts 10
    • Points 80
    Re: QRC menu does not load Reply
    You should be able to resolve the problem by installing the latest version Assura.
    2N7002
    http://www.hqew.net
    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts:
Started by Kabal at 29 Nov 2012 10:07 AM. Topic has 8 replies.