Home > Community > Forums > Custom IC Design > default settings for ViVa waveform viewer

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 default settings for ViVa waveform viewer 

Last post Sat, Dec 15 2012 8:17 AM by Andrew Beckett. 3 replies.
Started by vivkr 21 Aug 2012 06:51 AM. Topic has 3 replies and 1679 views
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts:
  • Tue, Aug 21 2012 6:51 AM

    • vivkr
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Oct 12 2009
    • Posts 49
    • Points 860
    default settings for ViVa waveform viewer Reply

    Is there any way to change/define default settings for ViVa waveform viewer? I usually start my simulations with a script instead of directly via ADE-L and view the results using the standalone ViVa viewer.

    As I typically want to save the plots for embedding in reports, I need to make the traces fatter ("bold") which is very painful if one has to do it by hand for all the curves. 

    How can I change this so that the traces are plotted bold by default? I'd also be glad to know what other settings I can modify at ViVa startup.

    Thanks,

    Vivek

    • Post Points: 5
  • Wed, Aug 22 2012 12:52 AM

    • vivkr
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Oct 12 2009
    • Posts 49
    • Points 860
    Re: default settings for ViVa waveform viewer Reply

     Found the solution. It is possible to define environment variables for ViVa in the .cdsenv file.

    In my case, I used 

    wavescan.trace lineThickness string "bold"

    This got me what I wanted. The ViVa help button turned out to be pretty useful in this case. Ought to have checked before posting.

    Vivek

    • Post Points: 20
  • Fri, Dec 7 2012 10:08 AM

    • joeg123
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Aug 1 2012
    • Posts 1
    • Points 20
    Re: default settings for ViVa waveform viewer Reply

     Thats interesting when i select help-->contents and search for 

    "wavescan.trace" it can find that anywhere.

     

    If i search on "line" I do find

    viva.trace lineThickness tring "fine" nil

    Which when i place this in the cdsenv file  changing the fine to bold and correcing the misspelled "tring" it doesn't work until you remove the "nil" from the back end.

    This works from the command line,

    envSetVal("viva.trace" "lineThickness" 'string "medium")

    • Post Points: 20
  • Sat, Dec 15 2012 8:17 AM

    Re: default settings for ViVa waveform viewer Reply

    These variables are only used for standalone ViVA use. If you are plotting signals from ADE, the line thickness and colours and line styles are controlled by the display.drf settings for layers y0-y9; this is so that probed nets show the same style and colour as they do in the corresponding schematic.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts:
Started by vivkr at 21 Aug 2012 06:51 AM. Topic has 3 replies.