Home > Community > Forums > PCB SKILL > autosilkUtils.il

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 autosilkUtils.il 

Last post Mon, Jun 10 2013 7:35 AM by Cadence GDD. 38 replies.
Started by Les Wong 12 Apr 2012 01:57 PM. Topic has 38 replies and 9533 views
Page 2 of 3 (39 items) < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts:
  • Fri, Jun 22 2012 3:44 PM

    • eDave
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Sun, Jul 13 2008
    • Christchurch, 00-NZ
    • Posts 707
    • Points 15,395
    Re: RE: RE: RE: autosilkUtils.il Reply

    Ok. The quick answer is that the code doesn't handle text on the Outline layer if that's included in the layers to check.

    Presumable you have text in a title block?

    I'll need to review the code to handle this. In the meantime, try moving the text to a user-defined layer and add that layer to your artwork.

    If you don't have text on the Outline layer, please let me know what IS there.

    Dave 

    Dave Elder, Tait Communications
    • Post Points: 20
  • Mon, Jun 25 2012 3:00 AM

    • pcbnagaraj
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Tue, Dec 6 2011
    • bangalore, Karnataka
    • Posts 55
    • Points 1,130
    RE: RE: RE: RE: autosilkUtils.il Reply
    Dave,

    No text on Board geometry outline.

    I used the axlSetFindFilter and enabled all and used only board geometry/outline.

    By addSelectAll() verified, only dbid returned and that’s for shapes.

    I have only shapes on board geometry/outline layer which is included in silk artwork causing error.

    Thanks,

    Nagaraj.
    • Post Points: 5
  • Thu, Jun 28 2012 2:47 AM

    • pcbnagaraj
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Tue, Dec 6 2011
    • bangalore, Karnataka
    • Posts 55
    • Points 1,130
    RE: RE: RE: RE: autosilkUtils.il Reply
    Dave,

    Here is my silk artwork film settings.

    I have no text on Board Geometry/ Outline.

    Thanks,

    Nagaraj.
    • Post Points: 5
  • Thu, Jun 28 2012 1:47 PM

    Re: RE: RE: RE: autosilkUtils.il Reply

    Hi Dave,

    I saw this post and I tried using your skill.  It seems that I can get the file to load, but can't get it to run.  Am I missing a step somewhere?  I've attached the image of the command line.  I can run other skill files just fine also.

     I am on 16.3

    Please advise at your convenience. 

    I like to add that version 8.24  I found on an older post is working. 


    • Post Points: 5
  • Wed, Nov 28 2012 1:51 AM

    • s8888
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 21 2009
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 4
    • Points 80
    Re: autosilkUtils.il Reply

    Hi,

    I downloaded the skill script copied to project folder.

    Running script using below command

    skill load "autosilkUtils.il "

    enter

    script is running but i am not finding any difference in silk arrangement.

     Please let me know whether steps i have followed is correct.

    Thanks

     

    • Post Points: 20
  • Wed, Nov 28 2012 6:01 PM

    • eDave
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Sun, Jul 13 2008
    • Christchurch, 00-NZ
    • Posts 707
    • Points 15,395
    Re: autosilkUtils.il Reply
    Read the instructions in the header of the file. You will need to do more than just loading the file.
    Dave Elder, Tait Communications
    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 3 2012 6:59 PM

    • s8888
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 21 2009
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 4
    • Points 80
    Re: autosilkUtils.il Reply

    Hi,

    Sorry to trouble you again.

    Can u send me file with instruction in  header.

    I am not finding any instruction in the file what i have.

     

    Thank you

     

    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 3 2012 7:22 PM

    • eDave
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Sun, Jul 13 2008
    • Christchurch, 00-NZ
    • Posts 707
    • Points 15,395
    Re: autosilkUtils.il Reply

    You are correct. Iinstructions are not in the header.

     Place the context file in your skill folder.

    Add loadContext("AutosilkUtils_public16.5.cxt") to the allegro.ilinit file in your pcbenv folder.

    Add axlCmdRegister("silkutils" 'ASU_start ?cmdType "interactive") to the allegro.ilinit file.

    Run  "silkutils" on the Allegro command line.

    Dave Elder, Tait Communications
    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 3 2012 7:49 PM

    • s8888
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 21 2009
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 4
    • Points 80
    Re: autosilkUtils.il Reply
    But i am not finding any allegro.ilinit file in my pcbenv.

    Also you have mentioned toPlace the context file in skill folder. Is this project folder location or skill folder located in C:\Cadence\SPB_16.3\tools.
    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 3 2012 8:04 PM

    • eDave
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Sun, Jul 13 2008
    • Christchurch, 00-NZ
    • Posts 707
    • Points 15,395
    Re: autosilkUtils.il Reply

    OK.

    Firstly, use the attached code for 16.3.

    Unzip it and place it in the  skill folder underneath the folder defined by your allegro_site environment variable. (You may need to create the folder).

    Create the allegro.ilinit file (in the same folder) if it doesn't exist.

    Add the two lines:

    load("AutosilkUtils_public.il")

    axlCmdRegister("silkutils" 'ASU_start ?cmdType "interactive")

    Dave Elder, Tait Communications
    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 3 2012 8:33 PM

    • s8888
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 21 2009
    • Bangalore, Karnataka
    • Posts 4
    • Points 80
    Re: autosilkUtils.il Reply

    As per your advice i created folder as shown below in C drive, Created allegro.ilinit & placed skill file with in that

    C:\Cadence\SPB_16.3\allegro_site environment variable\autosilkUtils_public

    After this i loaded script in allegro

    still not able to progress further....

     

    • Post Points: 20
  • Mon, Dec 3 2012 9:52 PM

    • eDave
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Sun, Jul 13 2008
    • Christchurch, 00-NZ
    • Posts 707
    • Points 15,395
    Re: autosilkUtils.il Reply
    The allegor_site variable is a Windows environment variable. You might like to refer to your Cadence installation notes.
    Dave Elder, Tait Communications
    • Post Points: 5
  • Thu, Jan 24 2013 3:26 AM

    RE: autosilkUtils.il Reply

    hi,

    what command should type in command line like ....autosilkutils.....

    • Post Points: 20
  • Thu, Jan 24 2013 10:18 AM

    • eDave
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Sun, Jul 13 2008
    • Christchurch, 00-NZ
    • Posts 707
    • Points 15,395
    Re: RE: autosilkUtils.il Reply
    silkutils
    Dave Elder, Tait Communications
    • Post Points: 20
  • Wed, Feb 13 2013 12:03 PM

    Re: RE: autosilkUtils.il Reply
    Dave, which version is the latest and should be used with 16.6? The 16.5 version above is just a CXT file so I can't see a changelog/header. Thanks for your hard work in, and support of, this community!
    • Post Points: 20
Page 2 of 3 (39 items) < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts:
Started by Les Wong at 12 Apr 2012 01:57 PM. Topic has 38 replies.