Home > Community > Forums > PCB Design > Design Entry CIS 16.3 Trouble Starting

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Design Entry CIS 16.3 Trouble Starting 

Last post Thu, Feb 2 2012 9:49 AM by Kirilian. 2 replies.
Started by Kirilian 02 Feb 2012 09:17 AM. Topic has 2 replies and 1640 views
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
  • Thu, Feb 2 2012 9:17 AM

    • Kirilian
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 16 2010
    • Posts 2
    • Points 25
    Design Entry CIS 16.3 Trouble Starting Reply

    My computer was recently re-loaded with Windows 7 64-bit.  I installed Design Entry 16.3 and had been working with it for a week or two.  A couple of days ago I tried to start Design Entry from the start menu.  I get the normal splash screen, but then the main window never appears.  "Allegro Design Entry CIS" shows up on the task bar, but when I click on it, there is no window.  When I hover the pointer over the task bar button, I don't see the normal "window preview" either.  I tried re-installing the software and installing the hotfix.  Other programs work just fine so it is isolated to Design Entry.

     Has anyone experienced this?

    • Post Points: 20
  • Thu, Feb 2 2012 9:36 AM

    • oldmouldy
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Jul 15 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,446
    • Points 24,610
    Re: Design Entry CIS 16.3 Trouble Starting Reply

    You should be the latest 16.3 hotfix and apply it as soon as possible.

    Close any Capture sessions and / or Task Manager any capture.exe processes. Then try deleting / renaming the current Capture.ini, usually in the tools\capture directory of the installation and changing the registry, start regedit.exe and locate the HKEY_CURRENT_USER\Software\OrCAD\CaptureWorkspace key, delete this key (all the subkeys attached to it will also be removed) Close regedit, try starting Capture again.

    • Post Points: 20
  • Thu, Feb 2 2012 9:49 AM

    • Kirilian
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 16 2010
    • Posts 2
    • Points 25
    Re: Design Entry CIS 16.3 Trouble Starting Reply

    Looks like it was the Capture.ini file.  It is working now.  Thanks!!

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
Started by Kirilian at 02 Feb 2012 09:17 AM. Topic has 2 replies.