Home > Community > Forums > Custom IC Design > Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors 

Last post Fri, Jul 25 2014 3:22 PM by Litstbl. 8 replies.
Started by AnnaS 26 May 2011 06:02 AM. Topic has 8 replies and 3947 views
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts:
  • Thu, May 26 2011 6:02 AM

    • AnnaS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Oct 24 2008
    • Yerevan, Armenia
    • Posts 22
    • Points 320
    Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Dear Experts,

    I'm facing the following problems with Virtuoso version# IC61.4.500.5:

    When invoking Virtuoso the following error window appears: LE-107020 Not a layout window.  Closing it and opening any layout, in LSW and in property editors fonts appears as empty rectangles. It looks like that the font type is not recognized. Please find lsw_and_property_editors.jpg attached.

    My collegues who use the same startup files(.cdsinit, .cdsenv) do not have these problems.

    I was wandering if someone can help me to understand what is wrong with my setup.

    Thank you,

    Anna

     


    Filed under:
    • Post Points: 20
  • Thu, May 26 2011 7:37 AM

    • skillUser
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 19 2008
    • Austin, TX
    • Posts 2,598
    • Points 16,075
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Hi Anna,

    Do you have all of the fonts resident on your machine compared to your colleagues?  You might compare the output of "xlsfonts" from your machine and one of theirs?  Have you run checkSysConf on your machine?  My guess is that you don't have all of the fonts installed...

    I hope this helps you.

    Best regards,

    Lawrence.

    • Post Points: 20
  • Thu, May 26 2011 8:27 AM

    • AnnaS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Oct 24 2008
    • Yerevan, Armenia
    • Posts 22
    • Points 320
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Hi Lawrence,

    Thenks a lot for the feedback.

    I'll check if I have "xlsfonts" on my machine. But there is a strange thing...

    When I'm setting CDS_USE_PALETTE variable all fonts becoming visable on Layers window(see snapshot). But the problem with the property editor is remaining...

    Thanks & Regards,

    Anna


    • Post Points: 20
  • Thu, May 26 2011 8:36 AM

    • skillUser
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Sep 19 2008
    • Austin, TX
    • Posts 2,598
    • Points 16,075
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Hi Anna,

    This is because the Layers Palette and Virtuoso windows etc. are now implemented using Qt widgets, but I suspect that the LSW and the Property Editor are still using Motif. You can use the property assistant in the layout window as a workaround to the Property Editor form. I think that you should be able to use the property editor assistant in IC614 without needing to use the VLS-XL tier.

    Regards,

    Lawrence.

    • Post Points: 20
  • Thu, May 26 2011 9:37 AM

    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Are you running via NoMachine NX or similar? Certainly with NX, if you're running from a Windows machine, you need to ensure that you install the compatibility fonts (from the nomachine web site) for things to work smoothly because of the older Motif technology that's still  in the tools in the LSW, Layout Edit Properties form and Display Resource Editor.

    Regards,

    Andrew.

    • Post Points: 20
  • Mon, May 30 2011 4:26 AM

    • AnnaS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Oct 24 2008
    • Yerevan, Armenia
    • Posts 22
    • Points 320
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Hi Andrew and Lawrence,

    Thank you very much for the feedbacks.

    We are connecting from Windows to UNIX/Linux servers using Real VNC. I geuess the problem is connected to some files from user home directory. The KDE fonts: .x* files are the same for me and for other users.

    Anyway  I'm going to set  "CDS_USE_PALETTE" env. variable and use "Layers" and "Property Editor" from Assistants menu. Very nice and convinient feature :))

     The only thing which I'm worring about is the following error message which appearces after Console when I'm invoking Virtuoso:

    LE-107028 (Not a layout window)

    Is this connected to the fonts problem? Or where can I get more info from (docs, Cadence help, etc)  about this error message?

    Please advise.

    Thanks & Regards,

    Anna

    • Post Points: 5
  • Mon, May 30 2011 6:35 AM

    • AnnaS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Oct 24 2008
    • Yerevan, Armenia
    • Posts 22
    • Points 320
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Hi All,

    Could you please advise how can I set bindkeys for Assistants->Layers and Assistants->Property Editor.

     Also I would like to set a bindkey to switch "All Valid layers" to "All Used Layers" and visa versa.

    Thanks & Regards,

    Anna

    Filed under:
    • Post Points: 5
  • Mon, May 30 2011 9:59 PM

    • AnnaS
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Oct 24 2008
    • Yerevan, Armenia
    • Posts 22
    • Points 320
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply

    Hi Andrew and Lawrence,

    The problem with the fonts of LSW and Property Editor(Q) resolved. It was connected to my vncserver setup.

    Thanks & Regards,

    Anna

    • Post Points: 20
  • Fri, Jul 25 2014 3:22 PM

    • Litstbl
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 21 2014
    • Posts 1
    • Points 5
    Re: Fonts are not visiable in Virtuoso LSW & property editors Reply
    Hi Anna, Could you please point out exactly how you solved the problem with VNCserver setup? Or can anyone? I know this thread is a bit old.... Thanks!
    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts:
Started by AnnaS at 26 May 2011 06:02 AM. Topic has 8 replies.