Home > Community > Forums > Digital Implementation > Cadence ELC not recognising SPECTRE format

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Cadence ELC not recognising SPECTRE format 

Last post Thu, Jul 24 2014 1:43 AM by maple. 4 replies.
Started by eklikeroomys 16 May 2011 03:08 AM. Topic has 4 replies and 3362 views
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
  • Mon, May 16 2011 3:08 AM

    • eklikeroomys
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Mar 11 2011
    • Pretoria, South Africa
    • Posts 55
    • Points 815
    Cadence ELC not recognising SPECTRE format Reply

    Halo, 

    I am using ELC to characterise a new standard cell library. I am using a SPECTRE .scs model file, but it seems that ELC is not recognising this file format correctly, as it complains about library and section declarations which are present in the model file. I assume that my command and/or elccfg file is not set up correctly for using spectre. 

    This is the contents of my command file:

    db_open cell_digital
    db_prepare -f
    db_spice -s spectre -keep_log -keep_wave
    db_output -lib cell_digital.lib -process typical -state
    db_close
    exit

    And this is the contents of my elccfg file:

    # Specify the environment variable settings.
    EC_SIM_USE_LSF=1;
    EC_SIM_LSF_CMD=" ";
    EC_SIM_LSF_PARALLEL=10;
    EC_SIM_TYPE="spectre";
    EC_SIM_NAME="spectre";
    EC_SPICE_SIMPLIFY=1;
    EC_CHAR="ECSM-TIMING ECSM-POWER";


    SUBCKT="cell_digital_SPICE_netlist.scs";
    MODEL="model_file.scs";
    SETUP="setup.ss";
    PROCESS="typical";


    Can somebody guide me into the right direction?

    Thank you,

     

    • Post Points: 20
  • Mon, Jan 21 2013 7:58 AM

    • GreenGraphene
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 3 2012
    • ERFURT, Thueringen
    • Posts 6
    • Points 75
    Re: Cadence ELC not recognising SPECTRE format Reply

     eklikeroomys

    Well, surprised, am now at the same point and every kind of situation I am facing now is what you had posted on. Did u find an answer and can you pl share it with us ?

    • Post Points: 20
  • Sun, May 5 2013 8:55 AM

    • Hatkar
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Feb 22 2013
    • Posts 3
    • Points 30
    Re: Cadence ELC not recognising SPECTRE format Reply

     write your problem in detail, not getting what problem you are facing

    • Post Points: 20
  • Wed, Feb 19 2014 12:07 PM

    • Willvlsi
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 8 2014
    • Posts 6
    • Points 90
    Re: Cadence ELC not recognising SPECTRE format Reply
    Hi,

    I have the same problem with eklikeroomys.

    I use a model file from TSMC, it defines multiple sections for different processes and corner. At each section, it defines many parameters which has unique values to that process and/or corner, then it include the mos model which uses these parameter to describe its characters.

    The ELC could direct into the right section and include the mos model well, but it seems it does not recognize the parameter definition. It reports errors when I do "db_spice". Reported errors like:
    Error found by spectre during hierarchy flattening.
        ERROR (SFE-1999):
            "/home/abc/works/elc/foo.ipdb/NCH.device/simulate/model" 4: Model
            `nch.1': parameter `wmin': Unknown parameter name `dxw' found in
            expression.
    Can you help with this? Thanks in advance!
    • Post Points: 20
  • Thu, Jul 24 2014 1:43 AM

    • maple
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 14 2014
    • Posts 3
    • Points 30
    Re: Cadence ELC not recognising SPECTRE format Reply
    Which version of spectre are you using? Please use a newer version spectre.
    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts:
Started by eklikeroomys at 16 May 2011 03:08 AM. Topic has 4 replies.