Home > Community > Forums > PCB Design > Cannot place components in 16.3 - no check boxes appear in drop-down lists

Email

* Required Fields

Recipients email * (separate multiple addresses with commas)

Your name *

Your email *

Message *

Contact Us

* Required Fields
First Name *

Last Name *

Email *

Company / Institution *

Comments: *

 Cannot place components in 16.3 - no check boxes appear in drop-down lists 

Last post Tue, Dec 7 2010 4:59 AM by LRCohen. 2 replies.
Started by hunt4riches 06 Dec 2010 11:23 AM. Topic has 2 replies and 1100 views
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
  • Mon, Dec 6 2010 11:23 AM

    Cannot place components in 16.3 - no check boxes appear in drop-down lists Reply

    I have not seen this problem before, but I'm working on a fresh install and the check-boxes to select components for placement (such as BSM's) are not there in the pull-down list.  The same problem exists for updating and refreshing symbols.  I can select/highlight the name of the symbol, but the viewer remains idle and cadence seems unaware that I'm trying to place parts, or that there are parts to be placed.  Quickplace works fine though.

    • Post Points: 35
  • Tue, Dec 7 2010 2:05 AM

    • oldmouldy
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Jul 15 2008
    • Woking, Surrey
    • Posts 1,371
    • Points 23,350
    Re: Cannot place components in 16.3 - no check boxes appear in drop-down lists Reply

    My guess would be that you have the Windows display setting at something other than the default 96 DPI

    • Post Points: 5
  • Tue, Dec 7 2010 4:59 AM

    • LRCohen
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 14 2008
    • Upper Saddle River, NJ
    • Posts 6
    • Points 90
    Re: Cannot place components in 16.3 - no check boxes appear in drop-down lists Reply

     Try resetting the default system fonts.

    • Post Points: 5
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts:
Started by hunt4riches at 06 Dec 2010 11:23 AM. Topic has 2 replies.